Slovenačka livnica otvara pogon u Bugojnu

Bez autora
Mar 18 2010

Livnica "Maribor" (MLM) trebala bi ovih dana otpočeti proizvodne aktivnosti u svom predstavništvu "Alutek" u Bugojnu. U prvoj godini proizvodnje u `Aluteku`, će raditi oko 50 radnika, sa namjerom da njihov broj u finišu projekta bude povećan do 120. Ova kompanija se opredijelila za širenje proizvodnje u BiH zbog povoljnih razvojnih potencijala i uslova koji se pružaju stranim investitorima u BiH. Otvaranje predstavništva u Bugojnu predstavlja dobar primjer i drugim investitorima iz ove zemlje da ulažu u BiH, a federalna Vlada je spremna i otvorena za takvu vrstu saradnje. Predstavništvo u Bugojnu baviće se proizvodnjom aluminijskih odlivaka za automobilsku industriju i elektroindustriju, odnosno proizvodnjom bijele tehnike za strateške kupce u Evropi.

Slovenačka livnica otvara pogon u BugojnuLivnica "Maribor" (MLM) trebala bi ovih dana otpočeti proizvodne aktivnosti u svom predstavništvu "Alutek" u Bugojnu, istakli su predstavnici uprave ove mariborske kompanije tokom sastanka sa premijerom Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem u Sarajevu.

„U prvoj godini proizvodnje u `Aluteku`, će raditi oko 50 radnika, sa namjerom da njihov broj u finišu projekta bude povećan do 120", saopšteno je iz federalne Vlade.

Predstavnik Uprave mariborske livnice Branko Žardoner, istakao je da se ova kompanija opredijelila za širenje proizvodnje u BiH zbog povoljnih razvojnih potencijala i uslova koji se pružaju stranim investitorima u BiH.

Mujezinović je naglasio da otvaranje predstavništva   u Bugojnu, predstavlja dobar primjer i drugim investitorima iz ove zemlje da ulažu u BiH, dodavši da je federalna Vlada spremna i otvorena za takvu vrstu saradnje.

Predstavništvo u   Bugojnu baviće se proizvodnjom aluminijskih odlivaka   za automobilsku industriju i elektroindustriju, odnosno proizvodnjom bijele tehnike za strateške kupce u Evropi. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik